Abonneer op de nieuwsbrief
Bekijk cursusaanbod
Bewust Verbonden ademen
Elke werkdag online ademen
Long COVID therapie
Zaterdag 14 november
Oxygen Advantage ademtherapie
Nieuw
Healing
opgave voor 20 aug 45 euro korting!
Core energetica: Lichaamsgerichte psychotherapie
Over Narayan, Praktijk voor éigen ontwikkeling

Bewust Verbonden ademen

Bewust Verbonden ademen

Bewust Verbonden Ademen is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Bewust Verbonden Ademen richt zich op het bewustworden van negatieve emoties, om deze vervolgens te kunnen verwerken en los te kunnen laten.

(Het is ook wel bekend onder de volgende namen: Ademsessie, Integratieve ademtherapie, Rebirthing of Rebirthing Breathwork, Diepe ontspannen buikademhaling, Quantum Light Breath, Transformational breath, Holiotropic, Healing Breath methode, Holistic breathing, Adem-coaching, Conscious Connected Breathing.)

Het Proces

Ieder mens ademt, het is het meest natuurlijke en onbewuste proces in ons leven. Zuurstof is letterlijk de brandstof voor ons lichaam, per dag ademen we ongeveer 20.000 keer in en uit om de benodigde zuurstof binnen te krijgen. Tijdens ons leven maken we van alles mee, en onze adem reageert heel direct hierop. Denk maar eens aan het volgende. Als je schrikt dan houd je je adem in, en dan adem je hoog en snel, alert, wat moet er gebeuren! In ontspanning is de ademhaling rustig en diep. Gebeurtenissen die ons nu overkomen en die veel lijken op die van vroeger kunnen overdreven gevoelens van angst, boosheid of verdriet oproepen zonder dat we weten waarom. Ook lichamelijke klachten waarvan we de directe oorzaak niet kennen, kunnen zich manifesteren. Deze oorzaken zijn bijvoorbeeld emotionele blokkades, of belemmerende overtuigingen, die er voor zorgen dat het leven niet volledig ervaren wordt. Door al deze verschillende ervaringen in de tijd heb je je eigen ademhaling aangeleerd. Het vasthouden van je adem kost enorm veel energie, het onderdrukt vrije emoties en gevoelens. In de adem-sessie wordt de ademhaling verruimd, waardoor je letterlijk onverwerkte emoties kunt verwerken en loslaten. De volledige, verbonden ademhaling zorgt voor meer zuurstof op cel- en orgaan nivo.

De coach laat zich zoveel mogelijk leiden door jouw ervaringen. Zij volgt alleen de energiestroom en zal indien nodig het proces en gewaarwordingen versterken door je aan te moedigen, aanwijzingen te geven of gericht lichaamswerk toe te passen. Een afgemaakt proces kenmerkt zich over het algemeen door een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en een heldere geestestoestand. Een zeker niet onbelangrijk moment breekt dan aan om de ervaring een ‘plek’ te geven, te integreren en terug te keren naar het dagelijkse bewustzijn.

In eerste instantie zal je bezig zijn met het aanleren van een bewuste, effectieve en gemakkelijke ademhaling. Verbonden ademen is een eenvoudige en prettige ademhalingstechniek. Je hoeft niets anders te doen dan de in- en uitademing met elkaar te verbinden en in een ontspannen ritme te ademen. Je ligt daarbij zo gemakkelijk mogelijk met je rug op een matras. Je ademt krachtig in en de uitademing laat je volledig los.

In tweede instantie kom je allerlei mentale blokkades tegen die de ademhaling in de weg zitten, deze zijn terug te voeren naar weerstand tegen datgene wat niet waar mag zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld verdrongen emoties zijn, negatieve overtuigingen e.d. Door dieper te ontspannen en volledig door te ademen worden deze blokkades verwerkt.

De methode is simpel en zacht, de uitwerking echter intens en vaak teveel om alleen te verwerken. De aanwezigheid van een ervaren coach is dan ook noodzakelijk om je steun, warmte en veiligheid te bieden die je nodig hebt om door te ademen en het proces af te maken.

In derde instantie ervaar je een ontspanning, je komt steeds dichter bij je eigen kern. Uitgaande energie geeft een aangenaam gevoel van welzijn, een gevoel van plezier, geluk, rust en vrede. Het is aan te bevelen daar ruim de tijd voor te nemen en er uitgebreid van te genieten. Deze uitstroomfase wordt soms omschreven als contact met je hogere zelf, met soms ervaringen die als mystiek of visioen omschreven kunnen worden. Verbonden ademen is een effectieve ademhalingstechniek die maakt dat je aan oude patronen en blokkades kunt werken. Door bewust te ademen en je hele ademhalingssysteem te gebruiken kom je meer in je lichaam. De combinatie van het op diep nivo werken met onderdrukte emoties maakt dat blokkades die ontstaan zijn in het verleden, worden verwerkt en losgelaten. Dit wordt ervaren als een helende diepgaande transformatie, en creëert vertrouwen, rust en een ervaren van gezondheid. Je leert vol en intens te ademen waardoor je voller en meer intens kunt leven.

Verbonden ademen werkt op deze niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het uiteindelijke resultaat is een verbetering van emotioneel evenwicht, meer rust, betere focus, en meer persoonlijke ruimte en groei.

Zoek je meer energie, helderheid en kracht waarvan je weet dat je die bezit maar er niet meer bij kunt komen, dan is verbonden ademen jouw weg.

Lichamelijke effecten

Optimale zuurstofopname. Verbetering van stofwisseling. Toenemende vitaliteit. Bevrijding van fysieke spanning en stress. Herstel natuurlijke ademhaling. Verbetering van doorbloeding. Tevens een goede ondersteuning bij vasten en ontgiften.

Psychische effecten

Integratie van oude verdrongen emoties. Afname van angstgevoelens, spanning en stress. Meer vertrouwen in eigen capaciteit. Meer positieve levenshouding. Minder tobben en piekeren. Sterker gevoel van eigenheid. Betere omgang met andere mensen. Aangaan van een liefdevolle relatie met jezelf en anderen. Vermindering van spanning bij mentale onrust. Meer contact met gevoelsleven. Afname van buitensporige denkactiviteit. Duidelijk stellen van eigen grenzen. Versterking van emotioneel evenwicht.

Spirituele effecten

Verminderde identificatie met mentale activiteit. Meer aanwezigheid, in het hier en nu. Vermindering van mentaal verzet, meer acceptatie. Meer besef van vrijheid en innerlijke stilte. Meer inzicht op innerlijke conflict. Minder gespletenheid.

Bewust Verbonden Ademen:
♥ verbindt lichaam en geest
♥ is doelgericht
♥ is oplossingsgericht
♥ leidt tot zelfacceptatie
♥ maakt bewust
♥ leidt tot houden van jezelf
♥ is binnenwaarts gericht
♥ is authentiek
♥ is essentie

Bewust verbonden ademen werkt als u last heeft van:
♥ concentratieproblemen
♥ koude voeten en koude neus
♥ duizeligheid
♥ hoofdpijn
♥ verstopping
♥ stress
♥ vermoeidheid
♥ hartkloppingen
♥ paniekaanvallen
♥ slaapstoornissen of moeite hebben met ontspannen
♥ chronische pijn
♥ burn out
♥ depressie
♥ hyperventilatie
♥ trauma

Quotes van cliënten

♥ bewust kunnen zijn in het hier en nu

♥ ontwikkelen zelfvertrouwen

♥ minder oordelen over jezelf en anderen

♥ meer liefdevol in relaties

♥ groter inzicht in mezelf

♥ liefde, energie en vrijheid

♥ terug in mijn oorspronkelijke lichamelijkheid

♥ eindelijk helder in mijn hoofd

♥ onder de indruk hoe krachtig werkend deze eenvoudige ademtechniek is

Narayan-Ademcoaching is goed bereikbaar vanuit Den Bosch, Breda, Tilburg, Utrecht, Rotterdam en Waalwijk.

 

DSC04071ademen

Long COVID therapie

Elke werkdag om 08.00 uur samen online ademen.

 

Richard faciliteert elke doordeweekse dag de mogelijkheid om online ademwerk te doen in groepsverband. Mensen uit heel Nederland maar ook uit het buitenland komen online samen om adem te halen via een bepaalde methodiek. Er wordt geevariërd met verschillende ademtechnieken, en intensiteit.

Door deze ademsessies kom je met jezelf in verbinding en kun je inzicht krijgen in mogelijke blokkades in je lijf. Door dit begeleid ademen ontstaat er spanning en ontspanning en daarmee dus heling in je lijf en geest. De ervaring na deze sessies is vaak een losmakend, vredig, energiek en opgeruimd gevoel.

Het zijn zeer toegankelijke sessies waar er nadien bij behoefte ook kort een moment is om je ervaringen met de groep te delen. Je doet de online ademsessie dus op je eigen plek in je eigen omgeving, maar door deze mogelijkheid ben je toch samen en doe je het niet alleen

De kosten bedragen € 3 per keer.

Als je interesse hebt stuur Richard een app (06-30969721) zodat je een Zoom-inlog link krijgt.

Oxygen Advantage ademtherapie

Ademcirkel: De kracht van je adem

Heb je weinig energie, ervaar je (te) weinig ruimte voor jezelf, wil je eens vrijuit ademhalen, ben je bezig met zelfontwikkeling, of zit je in een proces van het verwerken van emoties of het loslaten van spanningen?

Je bent vooral welkom om te ervaren dat goed ademhalen je echt kan helpen! En het maakt niet uit of je bekend bent met bewust verbonden ademen. Alle vorige deelnemers zijn enthousiast dus wij zijn er van overtuigd dat jij dit ook zult zijn.

Kom ervaren hoe effectief de Kracht van je Adem is!

Ademcirkel ‘De kracht van je adem’ gaat over yoga en ademwerk.

Yoga maakt dat je echt landt en bewust wordt van je lijf. De ademsessie bevrijdt je van de spanning van de dag en wordt als bevrijdend ervaren

Een perfect moment om er even uit te stappen en voor jezelf kiezen.

Verbonden ademen is de meest krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek op dit moment die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Verbonden ademen richt zich op het bewust worden van negatieve emoties, om deze vervolgens te kunnen verwerken en los te kunnen laten.

Kijk voor meer informatie bij Bewust Verbonden Ademen of Yoga, of stuur me een mailtje of bel me.

De workshops zijn op de  zaterdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur (voor iedereen).
Zie hier voor cursusaanbod en prijzen.
Het programma is als volgt:
♥ ontvangst met thee
♥ yoga oefeningen
♥ korte pauze
♥ bewust verbonden ademsessie
♥ uitwisseling en afscheid

Kosten van deelname: 50 euro
Wat je zelf mee moet nemen:makkelijke kleding en warme sokken
Er is heel veel individuele aandacht voor iedereen. Wij zien er naar uit jullie te ontmoeten, we maken er samen een mooie dag van!

Aanmelden kan bij Narayan-Ademcoaching / Anita Tijkorte per e-mail yogaheusden@gmail.com of
telefonisch 06-17828330.

DSC04219

Healing

Healing met de Ankh

is met liefde werken met energie en hierdoor het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, waarbij het opruimen van blokkades centraal staat. Er zijn meerdere technieken, die ik gebruik in combinatie met Flower remedies. Ik werk intuïtief en voel wat er verder nodig is. Hieronder zie je enkele behandelingen.

Ankh Rondom

Deze sessie is werkzaam op het gebied van botten en gewrichten, het reduceren van pijn en activeren van energiestromen. Het op gang brengen of versterken van een innerlijk veranderingsproces.

Blaasmeridiaan en de nieren

Deze behandeling verhoogt je weerstand. Erg belangrijk in deze tijd. Als de blaasmeridiaan niet in balans is, dan is het zenuwstelsel gespannen. Daarnaast uit zich dit in blaasklachten, last van de knieën, last van de rug, kramp in de benen en een strak gevoel in de kuiten en de achterkant van de benen. Psychisch kan dit zich uiten in angsten, bezorgdheid, rusteloosheid en achterdocht. Als de nieren niet in balans is, uit zich dit fysiek in chronische vermoeidheid, vaak plassen, breekbare botten, keelpijn, dorst, stijfheid in de onderrug en oorsuizingen. Psychisch kun je last krijgen van ongeduldigheid, slaapproblemen, angsten, bezorgdheid en gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen.

De energetische baarmoeder

De baarmoederwonden van onze moeder tijdens en rondom de zwangerschap worden doorgegeven aan ons. We kunnen vaak de pijn van seksueel trauma, emotionele mishandeling en verlating die onze moeders hebben ervaren, vasthouden en verdragen. Ze kunnen je energie wegtrekken waardoor diepe vermoeidheid of somberheid kan ontstaan. Ze kunnen veroorzaken dat je energie uit balans gaat, het moeilijk is om bij jezelf te blijven, geconcentreerd en gefocust te zijn.  

Chakra’s

De Ankh is een krachtig therapeutisch instrument waarmee je snel en effectief blokkades en onbalans in de chakra’s kunt oplossen. Negatieve energie en oude pijn worden weggenomen. Oude problemen worden opgelost, zodat je weer helder in het hier en nu kunt functioneren.

Je Levensloop

De reis door je leven. Het opruimen van (onbewuste) blokkades en belemmeringen in je leven. Hierdoor kun je je pad vrijmaken.

Organen

De Ankh wordt gebruikt bij een geblokkeerd orgaan, om schoon te maken en de balans te herstellen. Reinigen of vrijmaken van de cellen van de organen.

DSC03961

Core energetica: Lichaamsgerichte psychotherapie

page1image794359872

met Hans Planje en Anita Tijkorte

Relatie cyclus

 

Samen is een relatie cyclus voor iedereen die wil werken aan betere relaties. We werken vanuit het systemisch denken, met o.a. de familieopstelling, waarbij jouw relatie tot de ander centraal staat. Jezelf, je geliefde, je gezin, je collega’s, elke thema is welkom.

Hoe ga je om met teveel of te weinig afstand in je relaties?
Welke relaties passen niet meer bij je en aan wat voor nieuwe relaties heb jij behoefte?
Hoe beëindig en hoe begin je een relatie?
Wat kom je daarin tegen? En hoe houd je je relaties, met je partner, je familie, vrienden en collega’s gezond?

In september starten we een nieuwe serie van 7 zaterdagen,
waar je aan de slag gaat met het onderzoeken hoe jij omgaat met relaties én communicatie.
Met behulp van opstellingen, affirmaties, visualisaties, adem- en lijfwerk en speciale oefeningen word je je (weer) bewust van belemmerende patronen, blinde vlekken of onbewuste overtui- gingen en angsten en kun je deze transformeren. Dit maakt jou krachtiger in je relaties en communicatie.

Je relaties zijn de spiegels van je innerlijk. Diegenen die je – bewust of onbewust – aantrekt, laten je iets zien over jezelf.

De ander dat ben jij

Goede relaties (en erover praten) zijn van levensbelang

Natuurlijk hebben we ons hele leven al van alles geleerd over relaties en communicatie.
We willen maar al te graag onze dromen, verwachtingen, hoop, angsten en vreugde delen en uitleven.

We willen anderen begrijpen en door anderen begrepen worden. Maar hoe graag we dat ook willen, vaak krijgen we het niet goed voor elkaar. Een goede, heldere communicatie binnen onze relaties is één van de moeilijkste dingen. Ongemerkt beïnvloeden onuitgesproken verwachtingen, tegenstrijdige signalen, hinderlijke oude patronen, ineffectieve boodschappen en emoties onze communicatie met elkaar en al te gemakkelijk lopen we steeds in dezelfde valkuil.

 

Neem afscheid van oude patronen

 

Je komt veel oude zaken tegen met de bedoeling hier afscheid van te nemen, zodat je weer in je eigen kracht kunt komen, zelfstandig, autonoom en varend op je innerlijke autoriteit. Als je vanuit dat punt de ander weer ontmoet kun je je in liefde verbinden, gelijkwaardig, op eigen gronding en zonder angst.

Vanaf zaterdag 18 september 2021

 

Het wordt een intensieve groep van minimaal 6 tot maximaal 8 deelnemers. Wacht niet te lang met je aanmelden, want vol is vol. De bijeenkomsten worden gehouden in Enschede.

De data zijn: zaterdag 18 september, 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november en 11 december 2021, telkens van 11.00 tot 16.00 uur.
Investering: € 595,- inclusief 1 individuele sessie met Hans of Anita.
Bij aanmelding en een aanbetaling van € 300,- vóór 20 augustus krijg je 45,- korting.

 

Aanmeldingsprocedure

 

Je meldt je eerst aan voor een gratis intakegesprek. Daarna beslis je of je echt aan deze cyclus mee gaat doen. Zowel tijdens het intakegesprek als tijdens de cyclus houden we rekening met de op dat moment geldende coronarichtlijnen.

Voor verdere informatie en aanmelding

 

Hans Planje info@hansplanje.nl 053-4772532
Anita Tijkorte yogaheusden@gmail.com 06-17828330

 

page2image793286288
Hans Planje is astroloog, opsteller, en coach in Enschede.
“Met werkvormen die voortkomen uit psychotherapie, astrologie, coaching, familie- en organisatie- opstellingen is het mijn missie mensen en organisaties in veranderingsprocessen te begeleiden.”

 

Anita werkt met yoga, meditatie en visualisatie, mindfulness, ademwerk en healing.
“Steeds weer ben ik onder de indruk hoe krachtig werkend en bevrijdend opstellingen kunnen zijn. In een heel kort tijdsbestek kan er een grote verandering plaats vinden op het gebied van vitaliteit, het verwerken van oude emoties en het doorbreken van mentale overtuigingen.”

Over Narayan, Praktijk voor éigen ontwikkeling

Narayan

Narayan is de naam die ik in 2001 gekregen heb van Yogi Bhajan bij het behalen van mijn Yoga opleiding. De keuze voor Narayan was derhalve al gemaakt, en de toevoeging ˜Praktijk voor éigen ontwikkeling” geeft precies aan wat mij drijft.

Anita Tijkorte

Sinds jaar en dag ben ik op weg naar verdieping in het leven en bewustwording van mijzelf. Ik ben een zoektocht begonnen en verschillende cursussen en opleidingen gaan volgen op het gebied van yoga en meditatie (Kundalini-, Yin- en Hormoonyoga), psycho-energetische therapie, hypnotherapie, mindfulness en rebirthingtherapie. In eerste instantie om naar mijzelf en wat mijn hart zegt, te leren luisteren. En om meer rust bij mezelf te vinden, want mijn hoofd was een computer waarvan ik de “uitknop” niet wist te vinden.

Daarna ontstond het enthousiasme om dit alles door te geven. “Verander de wereld, begin bij jezelf¨.
Door mijn kennis en ervaring in deze verschillende vormen van begeleiding kan ik je een divers pakket aanbieden. Naast mijn praktijk aan huis voor bewust verbonden ademtherapie, geef ik vanaf 2013 wekelijkse yoga en mindfulness meditatie lessen en diverse workshops aan groepen. Door cursussen en workshops blijf ik leren en op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Steeds weer ben ik onder de indruk hoe krachtig werkend en bevrijdend deze eenvoudige bewust verbonden ademtechniek is. In een heel kort tijdsbestek kan er een grote verandering plaats vinden op het gebied van vitaliteit, het verwerken van oude emoties en het doorbreken van mentale overtuigingen. Je komt in contact met je lichaamsbewustzijn waardoor je weer weet wat voor jou het beste is. Ik ben dankbaar dat bewust verbonden ademen in mijn leven is gekomen.

Ik werk met:
♥ Yogaoefeningen voor ontspanning en activering
♥ Meditatie en visualisatie
♥ Ademtechnieken/oefeningen
♥ Ademwerk, werken met de verbonden ademhaling
♥ Healing

Met veel passie en enthousiasme gaf ik voorheen 10 jaar yoga les in Hengelo en Enschede en ontwikkelde daar onder meer yogalessen voor cliënten die last hebben van angst, hyperventilatie en obesitas. Sinds 2011 woon ik met mijn partner Richard en bonuszoon in Herpt.

Hardlopen (heel recreatief!) vind ik leuk en ik houd van koken, Argentijnse Tango dansen met mijn partner, bezig zijn in de tuin, en ik mediteer graag.

Richard Zoet

Vanuit Narayan bied ik bodywork- en ademavonden, individuele ademsessies en combinatieworkshops. Deze laatste vaak samen met Anita. Alle hebben dezelfde focus: ruimte maken voor contact met wie je werkelijk bent.  Hierdoor kan je steeds meer leven vanuit authenticiteit. Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben.

Ademwerk is een bijzonder transformerend en helend proces dat ook wel vraagt om moed en vertrouwen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt. Jouw adem wijst je de weg naar wat geheeld wil worden. Heling vraagt tijd. En liefde.
Je ontvangt uitleg over de methodiek, een volledige ademsessie, directe feedback op je adempatroon en aandachtige begeleiding.

Ik gebruik o.a. ademwerk, vormen van lichaamswerk en bio-energetica.  Ik volg de beroepsopleiding voor lichaamsgerichte psychotherapie bij het Netherlands Institute of Core Energetics (NICE).

Core Energetica is een vorm van psychotherapie die gericht is op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. Het kan in een relatief korte tijd de vitaliteit en de energie verhogen en tot positieve verandering leiden. De methode werkt met het lichaam door beweging, ademhaling en persoonlijke interactie en onderzoekt zo blokkerende patronen in jezelf en in relatie tot de ander(en). Vooral de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid.

 

Anita Tijkorte

Richard Zoet