Abonneer op de nieuwsbrief

Terug naar blogs

Yin yoga

In augustus heb ik een intensieve Yin Yogaopleiding in Ibiza gevolgd. Yin Yoga is een ontspannen vorm van yoga waarin houdingen langer worden vastgehouden.

Waarom is Yin yoga zo populair?
Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.
Yin Yoga focust minder op spieren maar veel meer op je bindweefsel. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

Het grootste effect bereik je wanneer je Yin yoga beoefent in combinatie met een yang yogavorm, zoals de Kundalini yoga, waar ik al een tiental jaar les in geef.