Abonneer op de nieuwsbrief

Terug naar blogs

Hormoonyoga

Dit jaar heb ik de Hormoonyoga opleiding gevolg bij Fusionyoga in Amsterdam. Hormoonyoga gaat over een natuurlijke balans voor vrouwen in de overgang. Wie zou niet in deze levensperiode over haar volle vermogens willen beschikken, en gezond, fit en energiek willen blijven?

Hormone Yoga Therapy (HYT) is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodriguez en bestaat uit serie van 14 oefeningen. Hormoonyoga helpt vrouwen om meer balans te krijgen bij hormoonschommelingen. De dynamische oefeningen zorgen ervoor dat er op een natuurlijke manier een beter evenwicht ontstaat in je hormonen. Deze yoga kan bijvoorbeeld ook klachten verlichten wanneer je last hebt van PMS of menstruatieproblemen.  Maar ze zijn vooral voor vrouwen bedoeld die met enige zorg de overgangsjaren zien naderen, of reeds in de overgang beland zijn, en die zich daar wat onzeker over voelen.  Het werkt absoluut verzachtend, kwaaltjes worden veelal lichter c.q. minder. Je krijgt een soepeler lichaam, slaapt lekkerder en je voelt je beter over jezelf.