Abonneer op de nieuwsbrief

Terug naar blogs

Hormoonyogaretraite in Spanje

De kracht van je hormonen in balans 12 tot en met 16 september 2017

Deze dagen geven we alle aandacht aan jouw body & mind door middel van hormoonyoga en ontspanning (ook aan het strand), een mini-opstelling, een ademsessie en natuurlijk gezonde, heerlijke maaltijden. Deze 5-daagse yogareis is een echte aanrader voor iedere vrouw, jong en oud! 
We bieden je een aangenaam verblijf in Altea, Spanje in een luxe villa met groot privé-zwembad. Het wordt een retreat waarbij je verwend wordt en energiek weer naar huis gaat. Kortom ronduit genieten!

Over Hormone Yoga Therapy
Hormone Yoga Therapy (HYT) is ontwikkeld door de Braziliaanse Dinah Rodriguez en bestaat uit serie van 14 oefeningen die je tijdens deze reis op de juiste manier leert en thuis kunt voortzetten. Hormoonyoga helpt vrouwen om meer balans te krijgen bij hormoonschommelingen. De dynamische oefeningen zorgen ervoor dat er op een natuurlijke manier een beter evenwicht ontstaat in je hormonen. Deze yoga kan bijvoorbeeld ook klachten verlichten wanneer je last hebt van PMS, menopauzale klachten of menstruatieproblemen.  Het werkt absoluut verzachtend, kwaaltjes worden veelal lichter c.q. minder. Je krijgt een soepeler lichaam, slaapt lekkerder en je voelt je beter over jezelf.

Over gezonde voeding
Je voeding is zeker van invloed op je hormoonbalans. Er is de laatste tijd veel te doen over eten. Zoveel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. En wat maakt dat bos nu zo aantrekkelijk…. ? Variatie en verscheidenheid in alles wat er leeft! En zo is het ook met voeding! We gaan gezond en vooral ook lekker eten uit de vegetarische keuken. We koken met volop verse ingrediënten, waar mogelijk biologisch, en uiteraard zonder pakjes en zakjes. Eerlijke voeding waarbij we proberen zo dicht mogelijk te blijven bij het principe: eet en drink zoals de natuur het ons geeft.
Thee en (smaak)water zijn vrij voorhanden, koffie voor wie niet zonder wil ook :-). We willen bij voorkeur deze dagen geen alcohol schenken, omdat we denken dat het voor je vitaliteit beter is om het even te laten. Maar dat wil niet zeggen dat je niet een keer kunt genieten van een goed glas wijn.

Programma
Aankomst op dinsdagmiddag met in de avond een korte meditatie/miniopstelling ”jij en je hormonen” met aansluitend een heerlijk welkomstdiner. Iedere ochtend starten we met wat fruit en thee gevolgd door een yogales. Daarna is er een gezamelijke brunch. De middag biedt alle ruimte voor jezelf, tijd voor een wandeling, strand of relaxen aan het zwembad. De yoga kan afgewisseld worden met yoga op het strand. Einde van de dag is er opnieuw tijd voor yoga of een ademsessie en daarna een gevarieerde, vegetarische maaltijd. Zaterdagochtend sluiten we af met ontbijt en een meditatie.

Voor wie
Voor vrouwen die fijn en belangrijk vinden om goed voor zichzelf te zorgen. De hormoonyoga is weldadig voor iedere vrouw en geeft energie en vitaliteit. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. We gaan ervan uit dat je goed in je lijf zit en een normale gezondheid hebt. De reis is kleinschalig, minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers. Deze reis biedt je volop mogelijkheden en handvaten om de kracht van je hormonen in balans te ervaren.

Begeleiding
Anita Tijkorte is een zeer ervaren gediplomeerd (hormoon) yogadocente en ademcoach. Bekijk de website voor meer informatie. www.narayan-ademcoaching.nl
Els Bouman is een enthousiaste hobbykok al van kinds af aan. Met het diploma van de Hogere Hotelschool op zak, haar ervaring en meerdere cursussen op het gebied van gezonde voeding zorgt zij voor heerlijke en smaakvolle maaltijden tijdens onze retreat.

Verblijf
We verblijven in een luxe Spaanse villa in Altea, gelegen in een rustige, groene villawijk in de heuvels, dichtbij het strand. Bij de villa geniet je van alle ruimte en comfort. Het zwembad is zo groot dat je er zelfs baantjes kunt trekken; er is ook een buitendouche. De ruime slaapkamers zijn voor 2 personen en hebben elk een luxe badkamer.

Prijs
De prijs van deze yogareis bedraagt € 495,= per persoon op basis van een 2-persoons kamer. Dit bedrag is inclusief verblijf, maaltijden, yoga en 1 ademsessie. Je krijgt van ons een uitgebreide handleiding om thuis de yogaserie voort te kunnen zetten. De reis is exclusief vlucht en reis- en/of annuleringsverzekering. Je aanmelding is definitief na aanbetaling van € 150,= binnen een week na aanmelding. Uiterlijk 15 augustus 2017 dient het resterende bedrag overgemaakt te zijn. Annuleren kan kosteloos tot 1 juni, daarna geldt geen restitutie van je aanbetaling.

Vervoer
De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante, er vliegen diverse low-cost maatschappen op zoals Ryanair en Transavia. We kunnen je t.z.t. in contact brengen met de andere deelnemers om eventueel samen een auto te huren. Op aanvraag kan een transfer tegen een kleine vergoeding van en naar het vliegveld van Alicante geregeld worden. Linnengoed en handdoeken zijn ter plaatse aanwezig.