Abonneer op de nieuwsbrief

Terug naar blogs

Yoga & meditatie én hardlopen

Ren als een kind, geniet ervan! Je rent niet naar een doel, rennen is het doel.

Relaxter rennen met yoga. Spieren zijn meestal het probleem niet, maar pezen en gewrichten zijn minder goed doorbloed. Door het inzetten van yoga ervaar je dat je lichaam vrijer beweegt, wat het lopen een zekere lichtheid en moeiteloosheid kan geven. De lessen besteden onder meer aandacht aan de samenwerking tussen middenrif, onderrug, buikspieren en bekkenbodem. Dit is essentieel om de wervels in de onderrug vrij te laten bewegen. Ook is het belangrijk voor een vrijere ademhaling. Meditatie werkt aan een betere focus op de houding en je lichaam tijdens rennen.

Met Yoga werkt je altijd binnen je eigen mogelijkheden en grenzen. Bij oefeningen die niet door iedereen uit te voeren zijn wordt een eenvoudiger alternatief geboden.

Tijdens de les span je je in. Juist door deze inspanning kun je vervolgens veel beter ontspannen. Iedere reeks van oefeningen eindigt dan ook met een ontspanning van 15 minuten waardoor de effecten van de oefeningen de kans krijgen hun weldadige uitwerking te hebben op je lichaam en geest.

De meditaties zijn anders dan stil zitten en aan niks denken. Je zult verbaasd zijn over de bijzondere en creatieve meditaties die je kunt doen om positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. Meditatie leert je in het hier en nu te zijn, de gedachten (spinsels) los te laten, gedachten en gevoelens te accepteren en er niet over te oordelen. Hierdoor kom je beter in contact met je gevoelsleven. Somberheid (en ook depressie) krijgt daardoor minder kans. Je creëert meer innerlijke rust en ruimte, waardoor je beter in staat bent keuzes te maken die bij je passen. Je leert meer te genieten van elke dag en van de dingen die op je pad komen.

Yoga voor mannen – Ontspanning door inspanning