Abonneer op de nieuwsbrief

Terug naar blogs

5-Tibetanen – soepel en krachtig blijven

5-tibetanen

ENERGIE en VITALITEIT in 10 minuten per dag!

De 5-Tibetanen…Wat zijn dat?

Ruim 2500 jaar geleden ontwikkelden Tibetaanse monniken in een bergklooster hoog in de Himalayagebieden, vijf krachtige oefeningen (riten) die hen hernieuwde gezondheid, jeugdigheid en vitaliteit opleverde. Kortgezegd zijn het vijf yoga oefeningen die de zeven chakra’s in beweging zetten. Chakra’s kun je zien als ronddraaiende energiekolken in je lichaam die ervoor zorgen dat je zeven hormoonklieren optimaal functioneren. Zijn de hormonen in balans dan ben je gezond en vitaal. De serie bestaat uit 5 houdingen, die ieder een aantal keer herhaald worden. Bij het juist uitvoeren van de houdingen, met bijbehorende effectieve ademhaling, komt het chakra systeem versneld in beweging, wat de gezondheid in brede zin bevordert. Door de vijf ‘Tibetanen’ dagelijks te doen voel je je fitter en energieker.

De oefeningen nemen niet veel tijd in beslag.  Je begint  met drie keer de vijf oefeningen te doen.  Tot je ze goed kunt en dan bouw je de oefeningen iedere keer op …vijf keer, zeven keer totdat je aan 21 keer bent. Dan ben je ongeveer 10 minuten bezig. Bouw het rustig op en start eens met 30 dagen iedere dag deze oefeningen te doen. Forceer niks en neem de tijd. Liever minder vaak en bewust de oefeningen uitvoeren dan onbewust en snel. Succes……

Hieronder nog een filmpje waar de oefeningen duidelijk uitgelegd worden.