Abonneer op de nieuwsbrief
 • Sandra schreef:

  Ademen, het klinkt zo alledaags, want het gaat automatisch. En daar zit ‘m de kneep, echt ademen, diep en volledig, is net even een ander verhaal. Het brengt je in het hier en nu, bij je gevoelens en blokkades in je lijf en dat is precies de meerwaarde van Richard’s adem-sessies.

 • Judith schreef:

  “Richard faciliteert elke doordeweekse dag de mogelijkheid om online ademwerk te doen in groepsverband. Mensen uit heel Nederland maar ook uit het buitenland komen online samen om adem te halen via een bepaalde methodiek. Door deze ademsessies kom je met jezelf in verbinding en kun je inzicht krijgen in mogelijke blokkades in je lijf. Door dit begeleid ademen ontstaat er spanning en ontspanning en daarmee dus heling in je lijf en geest. Mijn ervaring na deze sessies is vaak een losmakend, vredig, energiek en opgeruimd gevoel. Het zijn zeer toegankelijke sessies waar er nadien bij behoefte ook kort een moment is om je ervaringen met de groep te delen. Je doet de online ademsessie dus op je eigen plek in je eigen omgeving, maar door deze mogelijkheid ben je toch samen en doe je het niet alleen”. Judith

 • Remko schreef:

  “De afgelopen twee maanden heb ik bijna dagelijks ademtraining met Richard beoefend en het resultaat na de oefeningen is verbluffend. Vaak ga ik ’s ochtends wat moe, met allerlei gedachten en weinig focus, het ademen in. Het verschil tussen voor en na is voor mij enorm. Na een kwartier ademen ervaar ik veel meer stroming in en beter contact met mijn lijf. Ik ervaar helderheid en een rustige goede focus. Dat zorgt bij mij direct voor meer blijdschap en energie.
  Vragen van mij of andere deelnemers weet Richard kundig te beantwoorden. Door zijn ruime ervaring weet hij regelmatig extra oefeningen of uitbreidingen aan te bieden die ook prima passen bij individuele processen van de deelnemers.
  Met de ademtraining heb ik een prachtige tool in handen om mezelf in weinig tijd, een krachtige mentale workout te geven”.
  Remco

 • Jessica schreef:

  “This was maybe my 40th time I joined the breathing session. I have been struggling with panic, both on in-breath and out-breath. But with allowance and compassion, in the last week, I have reached a beautiful state. Today I felt like a fakir on her flying carpet. I usually would have looked upon myself from the sky and seen myself as a fakir, but today I wás the fakir. Going up on the in-breath, comin down on the out-breath. And during retention trying to touch down on earth. Whow, that is scary. So I allow myself a little in-breath and then on the out-breath go further down. Feeling the pull of the earth, but never fully trusting that I can have a safe landing. Never really touching base. Then after the 4 rounds there is 4 minutes meditation. I hear Richard’s warm voice say “‘Come home””. In the field of presence of his voice and the other participants on-line I allow myself to touch the earth: and find that it is not a hard rocky place but actually there is a group of people welcoming me in their arms. I feel joyous, safe, like a baby. And start to see colours, blue, white. There is still a lot of mental activity going on, but at the same time I feel as if I am in fairytale land. Maybe life on earth can be like a fairytale after all?” Jessica

 • Lisa schreef:

  “Ontzettend veel heb ik gehad aan de WHM breathing van Richard en Anita. Ik zat nog in mijn verlof (mijn zoontje was net geboren) toen ik iedere ochtend deelnam aan de ademsessies. Iedere dag was het weer een nieuwe ervaring. Soms voelde ik mezelf heel erg verruimen, een andere keer kwamen er juist emoties op. Over het geheel genomen gaf het me meer kracht, positiviteit, meer energie en een gevoel van ruimtelijkheid. Anita begint iedere sessie met een hele fijne meditatie om te ‘landen’. Richard weet de sessies mooi te leiden. Hij brengt rust in het geheel en heeft oog en aandacht voor iedereen die meedoet. Dankbaar ben ik dat ik hieraan heb kunnen deelnemen.” Lisa

 • Iwan schreef:

  De afgelopen 2 jaar heb ik vele malen “de kracht van je adem” workshop gevolgd. Elke keer heb ik weer een andere ervaring en inzichten. Door de fijne opbouw (ontvangst, yoga, meditatie, ademsessie, navoelen, delen en afsluiting) lukt het mij om in een relatief korte tijd “de diepte” in te gaan. Omdat ik veel emoties vast houdt in mijn longen, werkt adem super goed om hier mee in contact te komen en het los te laten. Hierdoor maak ik ook weer contact met mijzelf. Elke keer is het weer een cadeau.
  Anita en Richard, dank voor het creëren hiervan en het neer zetten van een veilige omgeving en het inzetten van jullie liefdevolle en professionele begeleiding. Namasté!

 • Rowen Ros schreef:

  Hallo lieve Anita, ik wil je nogmaals heel graag bedanken voor workshop De Kracht van je Adem afgelopen weekend. Beetje bij beetje krijg ik mijn positiviteit weer terug. En kom ik steeds dichter weer bij mezelf. De handvaten was ik kwijt maar dankzij jou heb ik die weer teruggevonden en houd ik me elke dag aan vast. Genieten van de kleine dingen is de sleutel en die heb jij mij weer laten voelen en zien. ??? Rowen

 • Karine Vanhoudt schreef:

  Een unieke ervaring, zo was de Hormoonreis naar Spanje voor mij.
  Ik ben héél dankbaar, omdat het laatste puzzelstukje nu op zijn plaats is gevallen.
  Na mijn scheiding in 2008 heb ik al een hele weg afgelegd.
  Ik ga al geruime tijd naar Ridouane, mijn osteopaat.
  De laatste keren voelde hij veel boosheid in mijn lichaam.
  Ik vond dit raar, omdat ik het zelf niet voelde.
  De reis heeft mij duidelijk gemaakt van waar deze opgekropte boosheid en verdriet kwamen.
  Het is dan ook een zegen om een ademsessie te kunnen doen onder begeleiding van Anita.
  Dit voelt nu zo bevrijdend, omdat ik een lang proces heb kunnen afronden, en er mooie inzichten aan heb over gehouden.
  Ik voel mij energiek, blij, zoveel vreugde dat nu aan het opborrelen is, wat wil een mens nog meer.

  Van hart tot hart!

  Karine Vanhoudt

 • Puck Bulthuis schreef:

  Gisteren werd de internationale yogadag gevierd!
  Over de hele wereld vonden yogasamenkomsten plaats! Of het nu om Tokio of Maastricht of Rome ging.
  Ook Heusden liet zich niet onbetuigd!
  Anita Tijkorte, eigenaar en yogadocent van Yoga Heusden, ontving ons s’ochtends om 7.30 uur!
  Een fantastische start van de dag!

  Lang dacht ik dat yoga voor geitenwollensokken mensen was.
  Maar mijn ervaring bij Yoga Heusden heeft me van mijn vooroordeel afgeholpen.
  Ik verheug me elke week op de les! En als er plaats is ga ik graag 2 keer per week! Mijn conditie gaat met sprongen vooruit!

  Ik kan iedereen aanbevelen een proefles te volgen bij Yoga Heusden! Overtuig jezelf.

  Een heel hartelijke groet,
  Puck Bulthuis

 • Nicole schreef:

  Ik heb de ademworkshop cadeau gekregen. Het was een bijzondere ervaring. Heerlijk gevoel, je bent totaal op jezelf gericht en na de sessie voel je als nieuw. Ik kwam thuis en mijn manlief zei: “wauw wat stralen je ogen”. Je voelt dat je veel opgeruimd hebt. Zeker een aanrader en zeker voor herhaling waard. Dank je wel Anita ?

 • Patricia schreef:

  Ook nog eens bedankt voor de prachtige adem sessie die ik met jou heb beleefd in Tenerife het was zo krachtig en bevrijdend.
  Je doet heel mooi werk!

  Patricia

 • Laurence schreef:

  Mijn eerste ademsessie kreeg ik cadeau. Het enige wat ik vooraf te horen kreeg, was dat ik me als herboren zou voelen. Dat beloofde wat!
  Anita stelt je op je gemak en vertelt wat je zo ongeveer kunt verwachten: Door ‘rond’ te ademen verdwijnen blokkades en kunnen emoties loskomen. Ook kun je lichamelijke veranderingen ervaren zoals tintelingen in je handen. Vooraf stelt iedere deelnemer zichzelf een doel om op de focussen tijdens de sessie.
  We liggen op comfortabele matrassen, met rustige muziek op de achtergrond. Het ademen kan beginnen! Het voelt in het begin heel onnatuurlijk, maar als ik het ritme te pakken heb, beginnen de tintelingen. Van mijn handen via mijn armen, uiteindelijk gonst mijn hele lijf. Van focussen op mijn doel komt niets terecht. Ik krijg een heel sterk gelukzalig en dankbaar gevoel over mijn huidige leven. Tranen stromen over mijn wangen. Anita beweegt zich stil tussen de deelnemers. Veegt een traantje weg en legt een deken recht.
  Na 45 minuten verandert de muziek en mogen we weer op onze natuurlijke manier doorademen. Het duurt een hele poos voordat ik me weer normaal voel. We vertellen elkaar onze ervaringen, die stuk voor stuk intens en positief zijn.
  Als herboren en met enorme honger vertrek ik. In mijn hoofd maak ik een lijstje van wie dit ook allemaal zouden moeten beleven!

 • Cecile schreef:

  Ik vond dat je de therapie op een fijne manier uitvoerde en ik voelde mij op mijn gemak bij jou.

 • Marianne schreef:

  Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen